isocraft
Elke object, van een piepschuim betonmal tot een 3D blow-up, is bij isocraft 100% custom made. Daarvoor rekenen we op onze menselijke kennis en expertise en ons state-of-the-art machinepark.

Lees hier welke materialen wij gebruiken om uw gedroomde 3D object te realiseren.
EPS

EPS (geëxpandeerd polystyreen) is een lichtgewicht, isolerend en gemakkelijk te bewerken materiaal dat vaak wordt gebruikt voor isolatie en verpakkingen. Voordeel: Isolatie, lichtgewicht, gemakkelijk te bewerken, ruim aanbod aan verschillende densiteiten van heel zacht tot hard. Nadeel: Bolletjes textuur.

XPS

XPS (geëxtrudeerd polystyreen) is een sterk en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor isolatie, gevelbekleding en dakbedekking. Voordeel: Sterk, duurzaam, goed isolerend, geen bolletjes textuur maar gladder uiterlijk dan EPS. Nadeel: Slechts één hardheid beschikbaar en beperkt in afmetingen.

PU

PU (polyurethaan) is een kunststof materiaal dat vaak wordt gebruikt voor isolatie, bekleding en schuim. Voordeel: Goed isolerend, lichtgewicht, PU80 is steviger en fijner af te werken dan EPS of XPS, goed schuurbaar en kan veel detail bevatten. PU40 is makkelijker verwerkbaar dan PU80. Nadeel: Niet recyclebaar.

Biofoam

Biofoam is een milieuvriendelijke schuim op basis van biologische grondstoffen, dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor traditionele schuimen. Voordeel: Biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk. Nadeel: Kan duurder zijn dan traditionele schuimen.

Houtvezelplaat

Houtvezelplaat is een materiaal dat wordt gemaakt van geperste houtvezels, en dat vaak wordt gebruikt voor isolatie, wandbekleding en als ondergrond voor vloeren. Voordeel: Milieuvriendelijk, natuurlijk isolatiemateriaal. Nadeel: Niet vochtbestendig.

MDF

MDF (Medium-Density Fibreboard) en is een materiaal dat wordt gemaakt door houtvezels onder hoge druk en temperatuur samen te persen met een bindmiddel. Het resultaat is een glad en dicht plaatmateriaal dat gebruikt wordt in de meubelindustrie en de bouwsector. Voordeel: Glad oppervlak, uniforme structuur. Nadeel: Gevoelig voor vocht en niet geschikt voor buitenprojecten.