Standbeelden

Anno 2021 zijn vele kunstvormen een samensmelting van menselijke verbeelding en digitale algoritmes. Standbeelden ontstaan vandaag in de wildste krochten van het kunstenaarshoofd en komen tot leven in het labeur van machinale handen.  

U bent de kunstenaar. Wij zijn de armen en handen die zich non-stop met de grootste precisie toewijden aan de uitwerking van uw project.  

We vervaardigen beelden uit PU of polyurethaan en EPS of piepschuim en net als uw fantasie kennen onze mogelijkheden geen grenzen. Denk bijvoorbeeld ook aan polyester of replica stenen beelden. In de kunstwereld is piepschuim reeds een populaire basisgrondstof omdat ze zich gemakkelijk laat frezen en sculpteren. Kunstenaars zouden echter geen kunstenaars zijn zonder een sprankel eigenzinnigheid. We overleggen daarom graag rechtstreeks en persoonlijk over praktische mogelijkheden.  


Vaak ontstaan onze blowups of uitvergrotingen uit een kleinere artistieke variant zoals een prototype, mockup of maquette van de kunstenaar. Soms gaan we ook meteen digitaal aan de slag met een 3D scan of digitaal model van een origineel. No sweat, we hebben onze eigen professionele 3D tekenaars en modeleurs die de beelden exact kunnen overtekenen of aanpassen naar wens. Een voorbeeld kan gemaakt worden in boetseerklei of plastiline. Het afgewerkte beeld in piepschuim of polyurethaanschuim kan ook gebruikt worden om nadien een polyester tot zelfs een bronzen beeld van te maken.

Tijdens het ontwerp -en productieproces onderhouden we een nauw contact zodat de uitvergrote versie zo kort mogelijk aanleunt bij jou visie. We zijn er ons immers van bewust dat de kunst vaak in de details zit en er komen bij een uitvergroting nieuwe aspecten naar voren. 

Wanneer de 3D tekening op punt staat, kunnen we van start met de productie. De beelden zullen eerst machinaal gefreesd worden. Nadien worden ze handmatig bijgesculpteerd en kunnen ze voorzien worden van een laag polyureacoating ter versteviging.  

Polyurea is duurzaam en weersbestendig en daarom zeer geschikt voor kunstwerken, standbeelden of andere decoratieve werken.  


Misschien bent u op zoek naar een vergrote versie van uw kunstwerk, of naar een 3D scan van een tekening of beeld? Misschien houdt u het liever klein en vervaardigt u graag meerdere exemplaren van uw unieke ontwerp. Of bent u op zoek naar een eigen kopie van een reeds bestaand beeld? Wie droomt er immers niet van een eigen David? Wij kijken ernaar uit om uw idee of ontwerp samen te bespreken. 


We hebben intussen al tal van mooie referenties op gebouwd.

Bekijk hier onze referenties van standbeelden 


Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag hier een vrijblijvende prijsofferte >>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x